voetbalzone

‘Het niveau van het Poolse voetbal is heel aardig’

Erik van Dam21 aug 2010, 13:56
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 13:56
Advertentie

Robert Maaskant heeft in gesprek met De Telegraaf kort tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing om NAC Breda te verlaten. De 41-jarige coach gold jarenlang als de kroonprins van het trainersgilde, maar besloot zaterdag de wijk te nemen naar Polen. Hij omschrijft zijn nieuwe werkgever, Wisla Kraków, als een ‘grote club’.

/

“Het niveau van het Poolse voetbal is heel aardig”, aldus Maaskant. “Bij Wisla is maar één doelstelling en dat is kampioen worden en het jaar erna de groepsfase van de Champions League halen. Met minder wordt geen genoegen genomen.” Wisla eindigde sinds het seizoen 2006/07 achtereenvolgens als achtste, eerste,e erste en tweede van het land. Vorig seizoen werd de tweede plaats bereikt; in de voorronde van de Europa League bleek Qarabaq FC uit Azerbeidzjan te sterk.

Voor dit seizoen zit er dus geen Europees voetbal in voor Maaskant, die in technisch directeur Stan Valckx een landgenoot treft in Polen. De oefenmeester uit Schiedam werkte eerder bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en MVV. “Ik zal NAC absoluut gaan missen”, aldus Maaskant. “Ik ben hier met heel veel plezier trainer geweest.

Bezig met laden …