voetbalzone

Het noodlot slaat weer toe voor de zeer onfortuinlijke Rick Karsdorp

Noel Korteweg17 sep 2022, 21:27
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2022, 21:27
Advertentie

Rick Karsdorp is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt. De 27-jarige rechtsback heeft in het Europa League-duel met HJK Helsinki zijn meniscus gescheurd. Dat maakt AS Roma zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. De ex-Feyenoorder wordt de komende dagen geopereerd in Zwitserland en zal lange tijd uit de roulatie liggen.

Daarmee krijgt Karsdorp opnieuw een zware klap te verwerken, nadat hij eind 2017 zijn kruisband afscheurde. De rechtsback stond toen ruim zeven maanden aan de kant bij Roma en moest de rest van het seizoen toekijken. Ook de jaren daarna kampte hij met onder meer een liesblessure. De zware kwetsuur is een hard gelag voor Karsdorp, die onder trainer José Mourinho een vaste waarde is. Ook voor Roma komt de blessure van de Nederlander dus bijzonder slecht uit.

Ondanks zijn goede vorige seizoen bij Roma – Karsdorp speelde 51 wedstrijden waarin hij zeven assists gaf – doet bondscoach Louis van Gaal geen beroep op de rechtsback. In mei zat Karsdorp nog bij de voorlopige selectie, maar kreeg hij geen uitnodiging voor de wedstrijden in de Nations League. De verdediger gaf begin dit kalenderjaar in gesprek met ESPN aan dat hij niet per se meer rekent op een uitnodiging van Oranje.

“Dat heb ik helemaal uit m’n hoofd gezet. Als je al twee seizoenen op rij bijna vijftig wedstrijden speelt en eigenlijk nooit wat hoort van de KNVB… Op een gegeven moment komen er ook weer nieuwe spelers. Ja, dan hoeft het niet”, was Karsdorp toen duidelijk. “Het is niet zo dat ik me niet meer beschikbaar stel, alleen ik heb het wel heel makkelijk geaccepteerd. Ik moet eerlijk zeggen, ik kijk niet eens meer naar de lijst. Als het zo ver is, krijg ik van familie of vrienden vanzelf wel een appje. Het is niet zo dat ik op een mail zit te wachten of iets.”

Bezig met laden …