voetbalzone

'Het ontbrak Kameroen in afronding aan zuiverheid en scherpte'

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2010, 23:20
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 23:20
Advertentie

Niet effectief genoeg. Dat was de kernachtige conclusie van bondscoach Paul le Guen na de tweede WK-nederlaag zaterdag tegen Denemarken (1-2). Daardoor is zijn ploeg als eerste WK-deelnemer uitgeschakeld. Het laatste groepsduel met het al geplaatste Oranje heeft voor de Afrikaanse formatie geen belang meer.

/

"Heel jammer, we hebben voldoende kansen gehad tegen Denemarken. Maar in de afronding ontbrak het bij ons aan zuiverheid en scherpte'', treurde Le Guen, die benadrukte dat hij niet van plan is om op te stappen. Collega Morten Olsen sprak van een heldhaftige wedstrijd van zijn ploeg. "We hebben vooral in verdedigend opzicht veel strijd geleverd'', meende hij.

Olsen was met name doelman Thomas Sörensen dankbaar. De keeper van Stoke City redde in de 77e minuut bekwaam op een diagonale schuiver van Achille Emana. Denemarken, dat eerder met 0-2 verloor van Nederland, heeft de kansen op een plaats in de achtste finales in eigen hand. De ploeg van Olsen moet donderdag winnen van concurrent Japan om door te gaan bij het WK.

Bezig met laden …