voetbalzone

'Het probleem is dat men ons wil vergelijken met het team van Guardiola'

Bart Kruyt06 dec 2013, 09:22
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 09:22
Advertentie

Barcelona bleef in de eerste twintig wedstrijden van het seizoen ongeslagen, maar vorige week ging het plotseling twee keer mis: uit bij Ajax en uit bij Athletic Bilbao. De Spaanse sportkranten raken al in paniek en leverden al eerder kritiek op het spel van de Catalanen. Onder Gerardo Martino zou Barcelona volgens de pers niet meer zo goed spelen als onder zijn voorgangers.

/

Volgens Dani Alves is er niets aan de hand en zijn slechts de hooggespannen verwachtingen de reden voor de kritiek. "Het gaat prima met ons", zegt de rechtsback in El Mundo Deportivo. "Het probleem is dat men ons wil vergelijken met het team van Guardiola, dat in 2009 zes prijzen won. Zo mag het niet zijn. Jaren verstrijken, spelers komen en gaan, er is een andere werkwijze..."

"Het is oneerlijk om te twijfelen aan deze selectie. De spelers hebben grootse dingen gedaan voor de club", vervolgt Alves. "Het lijkt erop dat critici ons neer willen halen, maar wij zijn sterk en blijven hard werken voor goede resultaten. Onze tegenstanders hebben niets te verliezen, omdat wij zolang de beste zijn geweest. Maar als wij een keer verliezen, is het meteen groot nieuws."

Bezig met laden …