voetbalzone

‘Het probleem is dat sleutelspelers als Robben op leeftijd raken’

Peter Nusselder09 jun 2015, 09:20
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2015, 09:20
Advertentie

Bayern München werd afgelopen seizoen opnieuw kampioen van Duitsland, maar dat was de enige hoofdprijs die de ploeg van trainer Josep Guardiola in de wacht wist te slepen. De Duitse beker bleek niet haalbaar en in de halve finale van de Champions League was Barcelona te sterk.

voetbalzone

Volgens Dietmar Hamann, voormalig middenvelder van onder meer der Rekordmeister en het Duits elftal, zal er in München geïnvesteerd moeten worden in nieuwe, jonge voetballers. Daarbij zou een voorbeeld genomen moeten worden aan Barcelona. “Met Neymar, Luis Suárez en Ivan Rakitic hebben zij zich optimaal versterkt”, vertelt Hamann aan TZ.

“Het probleem bij Bayern is dat sleutelspelers als Arjen Robben en Franck Ribéry op leeftijd raken. Bastian Schweinsteiger en Xabi Alonso worden er evenmin jonger op. Voor de rest valt het mee, maar de grootste zorgen hebben ze op de vleugels.” De oud-middenvelder vindt ook dat Guardiola beter dient te presteren. “Hij verloor van Barcelona, met een team dat waarschijnlijk net zo duur is geweest.”

Bezig met laden …