voetbalzone

‘Het scheelt natuurlijk wel of je met De Jong voorin speelt of Pereiro’

Erik van Dam25 feb 2016, 09:59
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2016, 09:59
Advertentie

Jetro Willems speelde woensdagavond zijn eerste wedstrijd ooit in de Champions League. Door een blessure ging de complete groepsfase aan hem voorbij en tegen Atlético Madrid stond Willems voor het eerst in de basis tijdens een Europees topaffiche van zijn club. Verdedigend gezien ging het prima, want PSV hield ‘de nul’, maar in aanvallend opzicht wist Willems niet het verschil te maken.

/

De linksback stoomt in de competitie geregeld op aan de linkerkant en strooit dan met ragfijne voorzetten. Tegen Atlético lukte hem dat echter niet. “Waar dat aan lag? Aan de kwaliteit van de tegenstander en ook aan de manier waarop wij speelden”, duidt Willems in gesprek met Metro. “Het scheelt natuurlijk wel of je met Luuk de Jong voorin speelt of met Gastón Pereiro. Dat zijn spelers met verschillende kwaliteiten en daar moet je je strijdwijze op aanpassen.”

Willems zegt dat hij woensdagmorgen wakker werd met een ander gevoel dan op andere dagen. In de groepsfase moest hij steeds kijken naar Joshua Brenet op zijn positie en nu was hij gretig om zich te manifesteren tegen Atlético. Dat dat niet lukte was jammer, maar Willems genoot alsnog. Ook dankzij het fanatieke publiek in Eindhoven, zegt hij. “De fans zorgen de hele Champions League al voor een fantastische sfeer.”

Bezig met laden …