voetbalzone

‘Het spijt mij dat hij niet meer in Parijs speelt, want hij heeft potentie’

Gijs Freriks06 nov 2015, 20:10
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2015, 20:10
Advertentie

Kingsley Coman werd donderdag voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk en kan in Parijs tegen Duitsland zijn debuut maken voor les Bleus. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller voetbalde eerder ook al tien jaar in Parijs, voor Paris Saint-Germain.

voetbalzone

Het talent kwam in de hoofdstad echter niet verder dan vier officiële wedstrijden in het eerste en kwam via Juventus in augustus jongstleden bij Bayern München terecht. Der Rekordmeister huurt Coman voor naar verluidt een bedrag van zeven miljoen euro voor twee seizoenen. Laurent Blanc, de trainer van PSG, vindt het jammer dat de belofte niet meer in het Prinsenpark te bewonderen is.

De oud-verdediger stelt dat Franse clubs beter hun best moeten doen om tieners te behouden: “Want je weet dat buitenlandse clubs op de loer liggen, met name onze vrienden uit Italië en Engeland. Coman had absoluut kwaliteit, hij had potentie. Het spijt mij dat hij Parijs heeft verlaten en ik denk dat hij vorig seizoen genoeg had kunnen spelen. Maar het was zijn keuze en die kon hij door zijn aflopende contract maken.”

“Hij is nu opgeroepen voor Frankrijk en dat is goed voor hem. Ik hoop dat hij het ook voor zijn club zo goed mogelijk gaat doen en dat hij ook op internationaal niveau een geweldige carrière te wachten staat”, aldus Blanc op de persconferentie. Coman kwam dit seizoen tot zes assists en twee doelpunten in tien officiële wedstrijden voor Bayern.

Bezig met laden …