voetbalzone

‘Het telt op tot 100 miljoen euro, geld dat ik nooit meer terug zal zien’

Erik van Dam15 dec 2015, 18:39
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 18:39
Advertentie

Maurizio Zamparini kocht Palermo in 2002 en bracht de club terug naar de Italiaanse koningsklasse. Hij is nu al een tijdje op zoek naar een andere koper voor de Sicilianen, maar de pers spreekt in zijn ogen leugens over zijn intenties met i Rosanera. Zamparini benadrukt dat hij bergen geld in Palermo heeft gestoken die hij nooit meer terugziet. Dat getuigt volgens hem van zijn goede bedoelingen.

voetbalzone

Een fan van Palermo stelde Zamparini vragen over zijn uitspraken over de club en zijn handelwijze bij Palermo en de preses reageert middels een open brief. “Beste fan, ik heb je brief gelezen en die bevatte veel zaken die niet kloppen. Logisch, want je hebt die ideeën gekregen uit de media. Toen ik bij Palermo kwam waren er veel schulden en was de club bijna bankroet. Sindsdien heb ik zelf ieder jaar geld moeten bijstorten.”

“Tot de dag van vandaag telt dat op tot honderd miljoen euro, geld dat ik nooit meer terug zal zien. Ik verkocht Paulo Dybala dit jaar en dat zorgde ervoor dat een verlies van 35 miljoen euro werd gedekt”, vervolgt Zamparini. “Hetzelfde geldt voor de transfers van Andrea Barzagli, Amauri, Edinson Cavani, Javier Pastore en Abel Hernández in het verleden. Spelers die ik ontdekte en kocht voor Palermo”, aldus de excentrieke voorzitter op de clubsite.

voetbalzone

“Weet je wat het is? Bij Palermo is Franco Vázquez de best verdienende speler met zo’n anderhalf miljoen euro per jaar. Het gemiddelde loon ligt rond de één miljoen euro per jaar. Palermo verdient per seizoen circa vijftig miljoen euro. In vergelijking: bij Juventus komt er 350 miljoen euro binnen, bij AC Milan en Internazionale zo’n 280 miljoen en bij AS Roma en Napoli tegen de 200 miljoen. Bij Palermo verdiende Dybala acht ton per seizoen, bij Juventus krijgt hij vijf miljoen euro”, legt Zamparini uit.

“Dat is precies de reden waarom echte kampioenen weggaan bij Palermo. Wij dekken de kosten die de club maakt en zij willen naar grotere clubs waar ze het tienvoudige kunnen opstrijken. Het doet mijn ziel zeer dat er fans zijn die de waarheid niet kennen, zoals jij. Ik zoek een nieuwe koper voor Palermo, maar het is niet eenvoudig mensen te vinden die hier willen komen in de wetenschap dat ze veel geld zullen kwijtraken. Ik heb niet langer het geld om te blijven verliezen”, aldus Zamparini.

“Ik zoek een Arabische, Chinese of Russische miljonair die het zich kan permitteren om geld te verliezen. Ik probeer intussen Palermo naar de tweede garde te loodsen in de Serie A, achter de grote jongens, ook als dat tot gevolg heeft dat ik incompetent word genoemd door fans zoals jij. Weet je: ik ben een geweldige zakenman die duizenden banen heeft gecreëerd, zij het niet in de voetballerij, en ik wil er nog duizenden bij creëren. Als ik vandaag vertrek, blijft Palermo achter zonder schulden en met een administratie die op orde is. Jaren geleden liet ik Venezia in dezelfde staat achter, zonder schulden, maar vier jaar later waren ze failliet.”

Bezig met laden …