voetbalzone

'Het uitfluiten door de fans werkt juist motiverend voor iemand als Casillas'

Matthijs van Laar12 mei 2015, 21:15
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 21:15
Advertentie
voetbalzone

Iker Casillas is steeds vaker het mikpunt van ontevreden fans. De geroutineerde doelman incasseerde afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Valencia voor de derde keer op rij twee goals en werd regelmatig uitgefloten. Coach Carlo Ancelotti blijft er echter nuchter onder; hij denkt dat Casillas tegen Juventus juist kracht zal putten uit de negativiteit.

"Casillas heeft veel ervaring, hij is hieraan gewend", zei de Italiaanse oefenmeester in een voorbeschouwing op het duel met zijn landgenoten. "Het heeft geen invloed op hem en om eerlijk te zijn denk ik zelfs dat het hem motiveert. Ik heb al eerder gezegd dat ik de reacties van de fans soms kan begrijpen. Dan spelen we niet goed. Maar morgen zal dat anders zijn."

Ancelotti draagt de thuisfans dan ook op om het elftal door dik en dun te steunen. Real moet immers de 2-1 achterstand uit het heenduel in Turijn wegwerken. "Iedere supporter snapt het belang van deze wedstrijd. Ze hebben in het verleden al vaak achter hun elftal gestaan, zoals tegen Atlético Madrid en vorig jaar in de halve finale tegen Bayern München. Dat zal nu opnieuw zo zijn."

Bezig met laden …