voetbalzone

'Het verbaasde me dat Waterman na achttien minuten al tijd ging rekken'

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2012, 08:30
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2012, 08:30
Advertentie

Christian Eriksen verbaasde zich zaterdag over de manier waarop PSV speelde in de topper tegen Ajax. De ploeg van Dick Advocaat ging in de Amsterdam ArenA met 3-1 onderuit. "Ik was eigenlijk verbaasd over PSV, zeker in de eerste helft", vertelde Eriksen. "Ze lieten ons rustig in ons spel komen en ik vond dat we het voor rust ook goed hadden gedaan, ondanks dat het 1-1 stond."

"Het verbaasde me dat de keeper na achttien minuten al tijd ging rekken", vertelde Eriksen na afloop van het duel aan Ajax TV. "Het was onverwacht dat PSV zo erg terug zou zakken, dat had ik echt niet verwacht. We zijn vroeg begonnen aan de inhaalrace. We hebben dat de laatste jaren ontwikkeld, dus ik hoop dat we dat kunnen doorzetten. Het is raar om nu maar vier punten achter te staan op de koploper. Maar we willen ook dichtbij blijven en aan het eind bovenaan staan."

"Vooral in de eerste helft ging het goed", vertelde Christian Poulsen op zijn beurt. "We controleerden de wedstrijd en kregen veel kansen, maar het stond nog maar 1-1. Maar ik denk dat we een van onze beste wedstrijden dit seizoen hebben gespeeld. Natuurlijk was die kans van Jeremain Lens groot, maar nadat hij miste, maakten wij snel de 2-1. Misschien kwamen we daar gelukkig weg, maar het was wel terecht."

Bezig met laden …