voetbalzone

‘Het voelt goed om terug te zijn, dit is altijd mijn huis in Europa geweest’

Daniel Cabot Kerkdijk25 dec 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2013, 07:00
Advertentie
/

De terugkeer van Clint Dempsey in het tenue van Fulham heeft een officieel karakter gekregen. De dertigjarige middenvelder komt voor twee maanden over van Seattle Sounders uit de Verenigde Staten, waar de Major League Soccer momenteel stil ligt. Dempsey, die op 7 november zijn laatste wedstrijd speelde, hervat op 8 maart de competitie in Amerika.

Dempsey maakte medio 2012 de overstap van Fulham naar Tottenham Hotspur en koos in augustus voor een overgang naar Seattle. “Het voelt goed om terug te zijn, dit is altijd mijn huis in Europa geweest”, verzekert de Amerikaans international via de officiële kanalen van Fulham. “In een seizoen voor een WK wilde ik weer op het hoogste niveau spelen en weer in topvorm geraken.”

Dempsey speelde in het verleden vijfenhalf jaar voor de club uit Londen en kwam in die periode tot 225 officiële wedstrijden en 60 doelpunten. De Londenaren, die onder leiding van René Meulensteen staan, staat momenteel op een negentiende plaats. “Ik wil het team helpen, dit is niet de positie waar deze club thuishoort. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van degradatie.”

Bezig met laden …