voetbalzone

‘Het was beschamend, stel je nou eens voor dat er een bom aan hing’

Daniel Cabot Kerkdijk16 okt 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2014, 00:20
Advertentie

Michel Platini heeft aangeslagen gereageerd na de rellen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. Het tumult brak los toen in de eerste helft een drone met de vlag van 'Groot Albanië' het stadion invloog. Nadat een Servisch international de vlag naar beneden trok, holden woedende fans het speelveld op en zochten ze de confrontatie met spelers van Albanië, die tijdens hun vlucht naar de kleedkamer met allerlei voorwerpen werden bekogeld.

voetbalzone

“Stel je nou eens voor dat er aan die drone een bom hing, in plaats van een vlag”, vertelde Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. “De incidenten tussen beide landen waren beschamend voor het Europese voetbal. De actie met deze drone was 'not done' in een gebied waar er zoveel politieke spanningen heersen.”

De UEFA is een omvangrijk onderzoek begonnen naar de ernstige ongeregeldheden bij de wedstrijd. Zowel de bond van Servië, waar Dick Advocaat bondscoach is, als van Albanië moet zich op 23 oktober verantwoorden. Zware straffen, mogelijk zelfs uitsluiting van de EK-kwalificatie, zijn niet ondenkbaar.

Bezig met laden …