voetbalzone

‘Het was de zwaarste wedstrijd uit mijn nog jonge carrière’

Gijs Freriks29 jun 2014, 23:40
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 23:40
Advertentie

Bruno Martins Indi kon aanvankelijk maar twintig minuten spelen tegen Mexico, maar viel al na acht minuten in voor de geblesseerde Nigel de Jong. De verdediger van Feyenoord vond het ‘heel moeilijk om in te vallen’: “Het was de zwaarste wedstrijd uit mijn nog jonge carrière”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

De linkspoot had niet verwacht dat hij speelminuten zou maken in Fortaleza: “Ik dacht dat andere jongens er eerder in zouden komen. Maar het tekent het vertrouwen dat de bondscoach in mij heeft, dat hij me zo snel laat invallen in zo’n belangrijke wedstrijd. Invallen is altijd zwaarder dan wanneer je aan de wedstrijd begint.”

De 22-jarige Martins Indi liep tegen Australië een lichte hersenschudding op en liet het duel met Chili aan zich voorbijgaan. Bondscoach Louis van Gaal dacht er eerst nog aan om Jonathan de Guzman in te laten vallen voor De Jong: “Maar uiteindelijk zei iets dat ik Indi erin moest brengen. Ik heb hem nog gevraagd of hij fit was. Maar die jongens zeggen altijd 'ja' natuurlijk.”

Bezig met laden …