voetbalzone

‘Het was een eenvoudige keuze om te vertrekken, iedereen kent Liverpool’

Robin Bruggeman03 jul 2016, 22:11
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2016, 22:11
Advertentie

Joël Matip kon ervoor kiezen zijn aflopende contract bij Schalke 04 te verlengen, maar de Kameroenees international besloot voor het avontuur te gaan en naar Liverpool te vertrekken. De in Duitsland geboren verdediger kijkt dan ook enorm uit naar zijn eerste seizoen buiten de Bundesliga en heeft hoge verwachtingen van de Premier League.

/

“Er zijn meerdere redenen waarom ik voor Liverpool heb gekozen: de coach, de club, supporters, het is allemaal geweldig. Het was eigenlijk een eenvoudige beslissing”, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. “Dit is een grote en beroemde club, die bekend staat vanwege de supporters en de historie. Iedereen kent Liverpool. Ik moest wel even slikken toen ik Schalke verliet, maar ik was ook erg blij dat ik naar Liverpool ging.”

Liverpool schakelde vorig seizoen na een geweldige comeback Borussia Dortmund uit in de Europa League en Matip zat natuurlijk aan de buis gekluisterd: “Ik heb het gezien en het was fantastisch. Het liet perfect zien waar Liverpool voor staat. Ik was blij met de gedachte dat ik volgend seizoen ook deel uit kan maken van zoiets. Ik kijk ernaar uit om op Anfield te spelen, dat wordt erg bijzonder. Ik kan niet wachten om Anfield Road af te lopen en het stadion in te gaan.”

Bezig met laden …