voetbalzone

‘Het was een groot risico, maar binnen tien minuten wist ik al genoeg’

Thijs Post27 feb 2012, 13:20
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2012, 13:20
Advertentie

Op advies van Guus Hiddink en Dick Advocaat ging Fulham-trainer Martin Jol in zee met Pavel Pogrebnyak. De spits kwam over van VfB Stuttgart en is in Londen de opvolger van de naar Queens Park Rangers vertrokken Bobby Zamora. Jol geeft toe dat het aantrekken van het Russische speerpunt een gok was, maar al na tien minuten was de coach overtuigd.

/

“In zijn eerste training had hij binnen tien minuten een hattrick gemaakt”, laat Jol optekenen in The Chronicle. “Het was een risico om hem te nemen, maar toen wist ik al genoeg. Bovendien liep hij een op twee in zijn eigen land en had hij 45 interlands. Stuttgart had echter vier of vijf spitsen en hij kreeg daar weinig vertrouwen.”

“Ik heb hem gezegd dat hij hier gaat spelen en dat is wat hij nodig heeft”, vervolgt Jol. “Hij is een echte nummer negen. Spelers hebben vaak weken of maanden nodig om zich aan te passen, dus wat Pavel nu al doet is erg goed.” De 28-jarige Pogrebnyak maakte in zijn eerste twee wedstrijden voor the Cottagers twee doelpunten.

Bezig met laden …