voetbalzone

‘Het was een obsceen bod, dat niemand in Italië zou weigeren’

Chris Meijer01 okt 2018, 12:50
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2018, 12:50
Advertentie

Sergej Milinkovic-Savic werd afgelopen zomer veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de Europese top. Lazio wist de middenvelder echter te behouden en lijkt op korte termijn zijn tot 2022 lopende contract te verlengen. Claudio Lotito, voorzitter van de Romeinen, zegt dat Lazio vlak voor het sluiten de transferwindow een bod heeft afgeslagen.

“Ik had met de trainer een pact gesloten dat we hem niet zouden verkopen afgelopen zomer. Een dag voordat de transferwindow sloot, kwam er nog een groot bod binnen. We hadden zelfs al een plan om hem te vervangen, maar er was niet genoeg tijd. Men heeft met goede bedoelingen besloten om de transferdeadline naar voren te halen, wat de Italiaanse competitie schade heeft toegebracht”, zegt Lotito in gesprek met Il Tempo.

“Doordat het bod op 17 augustus binnenkwam en de markt een dag later dicht ging, kon ik hem niet verkopen. Vooral omdat ik een belofte had gemaakt aan de trainer en ik wil me altijd aan mijn beloftes houden”, vervolgt de preses van Lazio. “Ik ga geen getallen noemen. Maar het was een obsceen bod, dat niemand in Italië zou weigeren. Ik kan dat zeggen zonder dat ik hypocriet kan overkomen.”

“Ik werk niet voor het geld, ik houd ervan om uitdagingen aan te gaan. We zien wel of het een juiste beslissing was om dit te doen. Ik had hem voor heel veel geld kunnen verkopen, maar besloot dat niet te doen”, besluit Lotito. Lazio is het seizoen in de Serie A gestart met twaalf punten uit zeven wedstrijden.

Bezig met laden …