voetbalzone

‘Het was een ongelooflijk jaar, veel van onze spelers zijn dit niet gewend’

Peter Nusselder31 dec 2015, 11:30
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2015, 11:30
Advertentie

Het is een understatement om te zeggen dat Leicester City mag terugkijken op een geslaagd kalenderjaar; tijdens de vorige jaarwisseling stond de ploeg van toenmalig trainer Nigel Pearson enkele maanden na de promotie uit de Championship nog op de laatste plaats in de Premier League, maar the Foxes gaan 2016 in als gedeeld koploper van Engeland.

voetbalzone

Mede dankzij zeven overwinningen in de laatste negen competitieduels loodste Pearson zijn team uiteindelijk naar een veilige veertiende positie, onder leiding van opvolger Claudio Ranieri zijn de resultaten dit seizoen nóg indrukwekkender. “Het is een ongelooflijk jaar geweest”, kijkt aanvoerder Wes Morgan terug in de Engelse media. “We hebben iets om trots op te zijn”, benadrukt de verdediger.

Als het aan Morgan ligt, gaan zijn ploeggenoten en hij ervoor om hun topklassering in de tweede seizoenshelft vast te houden. “We hebben nu alle tegenstanders gehad en hebben laten zien dat we meer dan in staat zijn om ons met de beste teams te meten. We zitten in een positie die veel van onze spelers niet gewend zijn, maar we blijven positief en gaan iedere wedstrijd weer voor en goed resultaat.”

Bezig met laden …