voetbalzone

‘Het was een trauma, Bergkamp wilde daarna nooit meer een penalty nemen’

Thijs Post08 mrt 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2015, 08:30
Advertentie

De laatste keer dat Arsenal op Old Trafford won is alweer even geleden en bij Arsenal wijst men dus maar wat graag naar het verleden. Alex Oxlade-Chamberlain repte over de Invincibles, het team van Arsenal dat in het seizoen 2003/04 ongeslagen kampioen werd. Manager Arsène Wenger heeft het voorafgaand aan de FA Cup-wedstrijd van maandag over een ontmoeting in 1999.

voetbalzone

De bekerwedstrijd van dat jaar ging de boeken in als een van de mooiste bekerwedstrijden in Engeland ooit. Dennis Bergkamp miste namens Arsenal een penalty en mede dankzij een fameus solodoelpunt van Ryan Giggs ging Manchester United verder in het toernooi. “Jarenlang waren wedstrijden tussen Arsenal en Manchester United beslissend voor het kampioenschap. Dat is nu niet het geval, maar het blijft een grote wedstrijd”, aldus Wenger tegen Sky Sports.

“Manchester United is nog steeds een sterke ploeg”, gaat Wenger verder. “Je wint niet zomaar op Old Trafford en van de laatste 22 wedstrijden hebben ze er maar 2 verloren. Manchester United heeft een klein voordeel, omdat de wedstrijd op Old Trafford gespeeld wordt. Wij moeten dus een topprestatie leveren.” Wenger hoopt op een legendarische wedstrijd, zoals de ontmoeting in 1999.

“Door die goal van Giggs won Manchester United de treble. Als Bergkamp die penalty had gemaakt, was het voorbij. Het was een trauma: voor ons in negatieve zin, voor Manchester United in positieve zin. Bergkamp wilde daarna nooit meer een strafschop nemen, Manchester United kon het niet geloven, omdat ze ook nog eens met tien man speelden.”

Bezig met laden …