voetbalzone

‘Het was een voorrecht om met die drie legendes bij Ajax te spelen’

Gijs Freriks09 sep 2015, 21:40
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 21:40
Advertentie

Mitchell Donald zal tot dusver nog geen spijt hebben van zijn transfer naar Rode Ster Belgrado. De 26-jarige middenvelder heeft een basisplaats en wordt in de landelijke media geprezen omdat hij ‘stabiliteit’ toevoegt aan de huidige koploper van Servië. Donald is zelf ook gelukkig, zo vertelt hij in een interview met MocartSportu.

voetbalzone

“Het eerste wat ik dacht toen Rode Ster belde, was: geweldig! Ik geloofde het eerst niet, maar wist natuurlijk dat dit een grote club is en ik wilde hier erg graag naartoe komen. Ik wilde bijna blind tekenen, zo blij was ik”, jubelt Donald, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van het Russische Mordovya Saransk. In de overeenkomst zou een optie tot koop van twee ton zijn opgenomen.

Donald begon zijn carrière bij Ajax en via Willem II, Roda JC Kerkrade en Mordovya kwam hij dus in Belgrado terecht. In het eerste elftal van de Amsterdammers kwam de geboren Surinamer mede door blessureleed tot slechts zeventien wedstrijden en twee doelpunten. “Ik speelde met geweldige spelers als Wesley Sneijder, Jaap Stam en Luis Suárez. Legendes. Het was een voorrecht om met hen te mogen voetballen.”

voetbalzone

“Zij waren de leiders, de grote sterren van het elftal, maar waren ook warme persoonlijkheden. Suárez had niets, was arm en is uitgegroeid tot een topspeler en een rolmodel. Stam was de leider van de leiders en Sneijder is gewoon een topspeler en enorm professioneel. Ik heb van alle drie een en ander opgestoken. Ze hebben gezegd dat ik gewoon mijn wedstrijden moet spelen, altijd in mijzelf moet geloven en hard moet trainen”, aldus Donald, die met Rode Ster zaterdag tegen rivaal Partizan Belgrado speelt.


Bezig met laden …