voetbalzone

‘Het was enorm dat hij Arsenal afwees, hij had makkelijk in de basis gestaan’

Robin Bruggeman13 sep 2016, 08:33
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 08:33
Advertentie

Jamie Vardy speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het verrassende kampioenschap van Leicester City en deze zomer leek het er even op dat de aanvaller the Foxes in zou ruilen voor Arsenal. Arsène Wenger was bereid om aan Vardy’s transferclausule van zo’n 26 miljoen euro te voldoen, maar hij koos er uiteindelijk voor een nieuw contract te ondertekenen in Leicester. Volgens Gary Lineker hadden the Gunners de spits goed kunnen gebruiken.

/

“Ik denk dat hij zonder moeite in de basis zou staan bij Arsenal. Heb je hun spitsen gezien? Ze zijn op zich prima, maar niemand scoort zo makkelijk als Vardy. Ze zijn niet zo rap als Vardy en ze geven je ook niet de opties die Vardy je wel geeft”, vertelt hij aan de Daily Mirror. “Olivier Giroud is een bepaald soort aanspeelpunt en hij zal die ene goal in drie wedstrijden blijven maken, of wat het ook is. Ze hebben Lucas Pérez gehaald, hij is goed, maar hij gaat niet hetzelfde presteren als Vardy.”

“Dat hij Arsenal afwees was een belangrijk gebaar, het was een verrassend gebaar. Het zei ook veel over hem. Het draait niet allemaal om dat vette contract, zeker niet op dit moment in zijn loopbaan. Het was misschien zijn enige kans om naar een grote club te gaan. Het zei veel over hem, de club, Claudio Ranieri en het feit dat ze ambitieus zijn bij Leicester. We hebben gezien dat er een hoop spelers hebben bijgetekend. Ze hebben ook wel aardig wat uitgegeven, ze moesten wel, aangezien je een grotere selectie nodig hebt voor de Champions League”, sluit Lineker af.

Bezig met laden …