voetbalzone

‘Het was fout om over sterren als Beckham en Ronaldinho te praten’

Robert Smid21 mei 2011, 15:31
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2011, 15:31
Advertentie

Blackburn Rovers moet alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen nog actief te zijn in de Premier League. De ploeg van trainer Steve Kean is verre van zeker van handhaving en moet met vier andere ploegen nog strijden om aan de goede kant van de degradatiestreep terecht te komen. Een winstpartij tegen concurrent Wolverhampton Wanderers zou genoeg zijn.

/

Desondanks is Michel Salgado al bezig met het analyseren van het huidige seizoen. De Spanjaard vraagt zich nog altijd af hoe het mis heeft kunnen gaan, ondanks de ambitieuze instelling van de eigenaren. Oktober jl. werd Blackburn Rovers overgenomen door Venky’s Group, die miljoenen in de club zouden pompen. De grootste en geweldigste spelers moesten komen, zoals David Beckham en Ronaldinho.

En dat is volgens Salgado nou net de reden waarom het mis ging. “Het was fout om over sterren als Beckham en Ronaldinho te praten”, aldus de verdediger op Sky Sports, die uiteindelijk niet met de twee wereldsterren in één team kwam. “We hebben ons niet meer gerealiseerd dat we de ware toppers uiteindelijk niet in de selectie hadden. En dat kan niet bij zo’n veeleisende competitie als de Premier League.”

Veel spelers wilden direct hun contract verlengen om ook wat mee te krijgen van de financiële injectie. “We werden helemaal meegesleurd in het verhaal over het geld en de ambities. We hebben daarmee grote fouten gemaakt. We zijn vergeten dat we nog maar drie maanden te gaan hadden. Als je niet volledig gefocust bent in Engeland, zeker nu alles zo dicht op elkaar zit, verlies je je wedstrijden.”

Bezig met laden …