voetbalzone

'Het was het goede moment om naar Engeland te komen'

Robin Bruggeman08 jul 2016, 15:02
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2016, 15:02
Advertentie
/

Manchester City liet in februari al weten dat het aan het einde van het afgelopen seizoen Manuel Pellegrini opzij zou schuiven ten faveure van Josep Guardiola, die op dat moment nog bij Bayern München werkte. De Spaanse manager is inmiddels begonnen aan zijn nieuwe klus bij the Citizens en gaf donderdagmiddag zijn eerste grote persconferentie als trainer van de Engelsen.

“Riemen vast, ik ben hier tien dagen geleden begonnen en we zijn nog steeds bezig om elkaar beter te leren kennen”, vertelde Pep aan de verzamelde pers. “Dit is, uit respect voor de betreffende clubs en spelers, niet de juiste plek om het over aanwinsten te hebben, maar we gaan proberen nog wat veranderingen in de selectie door te voeren. Jullie zullen vanzelf merken wie ons doelwit is en wat we volgend seizoen willen bereiken.”

/

“Ik weet niet of dit mijn moeilijkste opgave is, in Engeland is het lastig om een team te vinden dat er in slaagt vijf wedstrijden achter elkaar te winnen”, gaat hij verder. “Ik ben hier om mezelf te bewijzen, mensen zeggen al dat ik hier niet op dezelfde manier kan spelen als ik bij Barcelona en Bayern deed. Dit is een nieuwe uitdaging, het zou makkelijk zijn om op dezelfde plaats te blijven. Bij Barça had ik het beste team aller tijden en in Duitsland werkte ik met veel ervaren spelers. Dit was echter het goede moment om hierheen te komen.”

Guardiola krijgt volgend seizoen weer te maken met José Mourinho, die het jaar ingaat als trainer van buurman Manchester United: “Hij zei het al eerder: het gaat niet om hem of om mij. Wat ik van een afstand heb gezien is dat het heel moeilijk is om wedstrijden te winnen in Engeland, dat zal ik nu zelf ondervinden. We hebben vaak tegen elkaar gespeeld als coaches en de grote trainers helpen mij alleen maar beter te worden.”

Bezig met laden …