voetbalzone

'Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen, maar die droom is nu kapot'

Bart Kruyt29 dec 2015, 06:55
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 06:55
Advertentie

De samenwerking tussen Barcelona en Sergi Guardiola duurde niet langer dan zeven uur en dertien minuten. De aanvaller van Alcorcón werd maandagmiddag samen met Moisés Delgado en Xemi vastgelegd voor Barcelona B, maar na het ondertekenen van het contract doken er op social media oude tweets van Guardiola op; tweets waarin hij Barcelona en Catalonië beledigde.

Barcelona werd er ernstig door in verlegenheid gebracht en besloot om het contract van de 24-jarige Guardiola al na een paar uur te verscheuren. De aanvaller, overigens geen familie van Josep Guardiola, ontkent dat hij de tweets (onder meer ‘Hala Madrid, puta Cataluna!’) zelf heeft verstuurd: “Het is een misverstand”, zei hij bij Onda Cero. “Ik wist niets van deze tweets, ze komen uit 2013 en ik heb ze niet zelf verstuurd. Het stond op mijn profiel, maar ik heb dit niet gedaan.”

“Ik vraag om vergiffenis, ik heb een harde les geleerd”, vervolgde Guardiola. “Barcelona heeft me geweldig behandeld, maar ik begrijp de beslissing van de club. Maar ik heb dit echt niet zelf geschreven, echt niet. Op de dag dat je professioneel voetballer wordt, geniet je van de club die het beste voetbal speelt, en dat is Barcelona. Ik kom van Mallorca, ik ben niet anti-Catalonië of anti-iets. Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen, maar die droom is nu kapot.”

Bezig met laden …