voetbalzone

'Het was ook volkomen onverdiend geweest als zij door waren gegaan'

Erik van Dam25 aug 2011, 23:52
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 23:52
Advertentie

Naast FC Twente, AZ en PSV zijn er nog tal van andere teams die met één of meerdere Nederlandse spelers in dienst de Europa League ingaan, dit seizoen. AEK Larnaca spant echter de kroon. De Cyprioten hebben met Ton Caanen en Jordi Cruijff al mannen van Nederlandse komaf aan het roer en de selectie herbergt nog eens vier landgenoten van het duo. Donderdagavond plaatsten zij zich allen voor de groepsfase, door Rosenborg BK met 2-1 te kloppen.

/

Gregoor van Dijk werd de grote man voor Larnaca, door twee strafschoppen te benutten. Tim de Cler, één van de drie andere Nederlandse spelers in de ploeg, vindt het volkomen verdiend dat Larnaca zich mag gaan opmaken voor de groepsfase. “Zeker de eerste helft hebben we Rosenborg bij vlagen zoek gespeeld. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong, maar we hadden er zeker drie meer in kunnen schieten”, merkt hij op op de website van Sport-Promotion.

De ex-Feyenoorder krijgt bijval van Kevin Hofland. “De laatste twintig minuten was het toch even billen knijpen. Stel je toch eens voor dat die gelijkmaker wel valt... Het gebeurde niet. Gelukkig niet. En het was ook volkomen onverdiend geweest als zij door waren gegaan. We waren in beide duels duidelijk de betere ploeg”, aldus de voormalig verdediger van PSV, Fortuna Sittard en Feyenoord.

Bezig met laden …