voetbalzone

‘Het was simpel geweest om bij Barcelona te blijven, maar ik wilde spelen’

Gijs Freriks04 jan 2016, 20:35
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 20:35
Advertentie

David Villa kon zijn contract bij Atlético Madrid verlengen, maar koos in juni 2014 voor een avontuur bij New York City FC en daar heeft hij geen spijt van. “Ik ben heel blij. Ik heb altijd gezegd dat ik voor het voetbal zou kiezen, maar het is natuurlijk ook fantastisch om hier te wonen. Mijn familie geniet hier ook. De toekomst ziet er ook mooi uit en ik ben blij dat ik hier ben”, zegt de Spanjaard.

voetbalzone

De 34-jarige Villa werd door New York verhuurd aan Melbourne City FC en maakte voor de club uit de Major League Soccer inmiddels achttien doelpunten in dertig wedstrijden. In een interview met beIN Sports legt hij uit waarom hij besloot bij Atlético te vertrekken: “Het was tijd voor verandering en een nieuwe uitdaging. Ik wilde daarom ook niet meer in Spanje spelen. Ik kon bij Atlético blijven, iedereen wilde dat ik bleef. Er waren ook opties in Engeland en Turkije, maar het was het allemaal net niet.”

“Ik kreeg van New York veel verantwoordelijkheid en die uitdaging zocht ik. Ik moest het uithangbord van de club worden. Ik heb met mensen van de competitieorganisatie gesproken en zij willen dat de competitie gaat groeien. Daarom heb ik voor deze club gekozen. Ik heb een fantastisch jaar gehad bij Atlético, maar voelde dat ik minder belangrijk werd. Ik wilde dat ergens wel weer worden en daar ben ik voor gegaan”, aldus Villa, die ook nog 119 wedstrijden voor Barcelona speelde. Daarin kwam hij tot 49 treffers en 23 assists.

voetbalzone

“Het was fantastisch om met Lionel Messi te spelen. Ik ben daar ook vertrokken omdat ik aan gewichtigheid had verloren. Ik probeerde realistisch te blijven. Waar sta ik nu? Waar sta ik straks en waar wil ik naartoe? Ik speelde vaak niet omwille van sportieve redenen. Het was makkelijk geweest om bij Barcelona te blijven en om prijzen binnen te slepen, maar ik wilde in het veld van waarde blijven. Ik besloot te vertrekken omdat ik niet liever op de bank zit dan dat ik op het veld sta”, besluit de recordinternational van la Furia Roja.

Bezig met laden …