voetbalzone

‘Het was volgens mij een ippon van Balotelli, een belachelijke actie’

Daniel Cabot Kerkdijk01 okt 2013, 23:30
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2013, 23:30
Advertentie

Ajax leek dinsdagavond op weg naar een 'Italiaanse' zege op AC Milan toen Stefano Denswil de Amsterdamse club in de slotminuut op voorsprong kopte. Een discutabele beslissing van scheidsrechter Jonas Eriksson leverde de bezoekers toch nog een punt op. Mario Balotelli zocht contact met Mike van der Hoorn in het strafschopgebied en ging naar de grond. Een daverend fluitconcert kon niet voorkomen dat Balotelli de toegekende strafschop verzilverde: 1-1.

"Het leek wel een judovorm wat Balotelli deed, volgens mij was het een ippon'', brieste Frank de Boer tegen de NOS. "Misschien had de scheidsrechter eerder in de wedstrijd wel een strafschop moeten geven, maar hiervoor zeker niet.'' De Boer erkende dat Van der Hoorn als eerste begon met vastpakken. "Hij hield inderdaad een beetje vast, maar daar fluit niemand voor. Vervolgens trekt Balotelli hem met twee handen achterover. Een belachelijke actie.''

Van der Hoorn kon na afloop nog steeds niet geloven dat hij een strafschop tegen kreeg. “Ik hou hem een beetje van me af en vervolgens trekt hij me naar beneden, dat voelde ik. Ik liep al weg en zag toen dat de scheidsrechter voor een strafschop floot. Ik dacht: dit kan niet. Je ziet duidelijk dat hij de overtreding maakt, maar ja, ik weet ook niet wat de ogen van de scheidsrechter zagen.”

Bekijk hier het duel tussen Mario Balotelli en Mike van der Hoorn in zes afbeeldingen

Bezig met laden …