voetbalzone

'Het WK zal lastig worden, want we zitten in een overgangsfase'

Bart Kruyt01 mei 2014, 17:56
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2014, 17:56
Advertentie

Het Nederlands elftal weet dat het de borst kan nat maken voor het aankomende WK. De ploeg van Louis van Gaal zit in een zware poule en critici vragen zich af of er wel gewonnen kan worden van Spanje en Chili. Australië wordt gezien als het zwakke broertje van de groep, maar Han Berger waarschuwt dat Oranje the Socceroos zeker niet mag onderschatten.

Berger is momenteel technisch directeur bij de Australische bond en gaat na het WK aan de slag bij Sydney FC. In oktober stelde hij Ange Postecoglou aan als bondscoach, nadat Holger Osieck werd ontslagen na twee flinke nederlagen. "Het WK zal lastig worden, want we zitten in een overgangsfase", zegt Berger in Voetbal International. "De nieuwe coach kon pas laat beginnen met verjongen, misschien wel té laat. Bovendien staat in januari 2015 de Asian Cup op het programma, die in Australië gehouden wordt. Ook een belangrijk toernooi."

"Maar met Australië is iedereen van één ding zeker: alle spelers zullen fit en bovendien gretig zijn. We zijn een lastige, onberekenbare tegenstander", zegt Berger. Nederland speelt op 18 juni de tweede groepswedstrijd tegen Australië: de groepsfase wordt begonnen met de kraker tegen Spanje en afgesloten met het treffen tegen Chili.

Bezig met laden …