voetbalzone

‘Het wordt een issue als Van Gaal dat doet, maar het is beter voor Rooney’

Peter Nusselder02 nov 2015, 11:11
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2015, 11:11
Advertentie

Pas twee keer scoorde Wayne Rooney dit seizoen in de tien Premier League-wedstrijden die de aanvoerder van Manchester United speelde, en het is duidelijk dat de aanvaller niet in topvorm is. Voormalig goalgetter Alan Shearer pleit ervoor om de routinier even op de bank te zetten.

voetbalzone

De oud-spits van onder meer Blackburn Rovers, Newcastle United en het Engels elftal is van mening dat Rooney, die onlangs dertig werd, dar zelf baat bij zou hebben. “De tijd krijgt vat op ons allemaal en dat lijkt nu ook bij hem aan de hand”, geeft Shearer aan in de Engelse media. “Hij schittert momenteel niet. Hij heeft even wat tijd nodig, om dat vuur weer in hem te laten branden”, meent de 63-voudig international.

“Ik weet dat het een heel groot issue wordt als trainer Louis van Gaal die gewaagde stap durft te zetten en hij Rooney een paar weken buiten het elftal laat, maar in het belang van de speler zou hij dat eigenlijk wel moeten doen. Het is nog zeker niet zo dat het gebeurd is met Rooney, hij heeft alleen even een rustperiode nodig”, vermoedt Shearer.

Bezig met laden …