voetbalzone

‘Het wordt eigenlijk onmenselijk voor hem als hij naar Barcelona gaat’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2014, 00:15
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2014, 00:15
Advertentie

Hristo Stoichkov is een heethoofd pur sang. De Bulgaarse oud-aanvaller, nu min of meer trainer in ruste, was in zijn actieve carrière een opgewonden standje en hij vraagt zich af of Luis Suárez er eigenlijk wel goed aan doet om naar zijn ex-werkgever Barcelona te willen. Liverpool en Barcelona onderhandelen sinds vorige week over een miljoenentransfer van de Uruguayaan naar het Camp Nou, ook al mag el Pistolero vier maanden lang voetballen noch trainen.

voetbalzone

“Ik vind Suárez een geweldige voetballer, een van de beste aanvallers. Een voetballer met voldoende karakter om voor een topclub te spelen”, erkent Stoichkov, die echter vraagtekens zet bij de beten in de arm van Branislav Ivanovic en de schouders van Otman Bakkal en Giorgio Chiellini. “Dat gaat wel een probleem worden", stelt de Bulgaar. "Hij is voor het leven getekend. Met zijn verleden voor Barcelona spelen, dat is een probleem. Tegenstanders, scheidsrechters en media, ze gaan hem het leven moeilijk maken. Hij zal worden blootgesteld aan provocaties en massale media-aandacht. Dat zal altijd voor druk zorgen.”

“Het wordt eigenlijk onmenselijk voor hem als hij naar Barcelona gaat”, denkt Stoichkov, die zelf ook geen lieverdje was. “Tegenstanders provoceren je, ze willen dat je reageert. Ze denken dat het elke dag feest is, dat je snel bent aangebrand. Af en toe is het gewoon lastig om je te beheersen. Bovendien letten de scheidsrechters niet op datgene wat tegen jou wordt gezegd maar op je reactie. En dan komt het weer op het verleden aan. Anderen krijgen een vrije trap tegen, jij een gele kaart. Anderen krijgen een gele kaart, jij een rode. Elke wedstrijd is een psychologische oorlog. En dan de media. Die zijn op zoek naar een mooie quote. Het is niet makkelijk om zo te leven. Je moet een beetje speciaal zijn.”

Bezig met laden …