voetbalzone

'Het wordt straks heel moeilijk om te kiezen tussen Neymar en Messi'

Bart Kruyt05 jun 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2013, 08:40
Advertentie

Barcelona betaalde in totaal 57 miljoen euro voor Neymar en de verwachtingen rondom de aanvaller zijn dan ook hooggespannen. Zijn landgenoot Dani Alves twijfelt er echter niet over of Neymar deze verwachtingen waar zal maken: hij voorspelt dat de dribbelkoning snel zal laten zien dat hij een meerwaarde is voor Barcelona. Lionel Messi wordt alvast gewaarschuwd.

/

Messi werd in de afgelopen vier jaar gekozen tot beste speler van de wereld, maar volgens Dani Alves kan Neymar de Argentijn van de troon stoten. "Om de beste van de wereld te worden, moet een speler wel nederig zijn en bereid zijn om te leren", zei de rechtsback. "En ik weet dat Neymar dat heeft. Ik weet zeker dat het in de toekomst heel moeilijk zal worden om te kiezen tussen Neymar en Messi voor de Gouden Bal. Neymar weet wel dat hij nog veel werk moet verrichten."

Dani Alves kent Neymar van de Braziliaanse nationale ploeg, waarvoor laatstgenoemde tot dusver 33 interlands speelde. Daarin wist de aanvaller twintig keer te scoren. De 21-jarige Neymar kwam in het shirt van Santos tot 225 wedstrijden en 136 doelpunten en tekende maandag een vijfjarig contract bij Barcelona. Hij werd door ruim 50.000 enthousiaste supporters verwelkomd in het Camp Nou.

Bezig met laden …