voetbalzone

‘Het zal gaan over spelers van wie je het niet had verwacht, over Kanté’

Gijs Freriks23 mei 2016, 11:41
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2016, 11:41
Advertentie

Frankrijk geldt op het EK van komende zomer als een van de favorieten voor de eindzege en hoopt voor het eerst sinds 2000 weer een prijs te pakken. “Dit is een big one voor ons”, schrijft oud-aanvaller en analyticus Thierry Henry in een column voor Sky Sports.

/

“We weten allemaal dat het niet makkelijk is om in eigen land een toernooi te winnen, maar het is ons twee keer eerder gelukt. Frankrijk heeft een goed team, maar heeft al heel lang geen officiële wedstrijd meer gespeeld, dus dat is misschien straks een probleem. Ik zeg niet dat we een geweldige ploeg hebben omdat ik een Fransman ben, maar omdat ik echt denk dat we een van de beste teams van Europa hebben”, aldus Henry.

“Ik verwacht en hoop dat ze gaan winnen”, gaat de 124-voudig international van weleer verder. “Het zal straks ook weer gaan over spelers van wie je dat aanvankelijk niet verwacht had. Ik doel op N’Golo Kanté. Niemand had verwacht dat hij de selectie zou halen en nu zit hij er toch bij. Er zijn altijd een of twee spelers die er normaal gesproken niet bij zitten, maar op een eindtoernooi toch voor Frankrijk spelen”, besluit Henry.

Bezig met laden …