voetbalzone

‘Het zal pittig zijn om tegen Iniesta te spelen, maar ik ben er klaar voor’

Erik van Dam23 feb 2016, 18:14
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 18:14
Advertentie

Een kleine anderhalf jaar geleden leek de loopbaan van Francis Coquelin min of meer geknakt en was een doorbraak bij Arsenal heel ver weg. Na een uitleenbeurt bij Charlton Athletic van een paar weken haalde Arsène Wenger de middenvelder echter terug naar Londen en kreeg Coquelin ineens veel speeltijd. Ook dit seizoen komt hij vaak aan de beurt en dinsdag staat hij tegenover Barcelona.

/

De titelhouder van de Champions League is een ploeg om te vrezen en Coquelin zal oog in oog staan met één van de beste spelers van de laatste tien jaar: Andrés Iniesta. “Ik houd er echt van om hem te zien spelen. Het zal pittig zijn om de strijd met hem aan te gaan, maar ik ben er klaar voor en zie er naar uit. Iedere speler wil toch tegen tegenstanders uitkomen van het hoogste niveau?”, vraagt Coquelin zich hardop af.

“Iedereen wil ook zulke wedstrijden spelen, dus als ik nodig ben, ben ik er klaar voor”, verzekert de Fransman. “Barcelona is op dit moment vermoedelijk ’s werelds beste team en we zien er allemaal naar uit om tegen ze te spelen, ook al is het een grote opgave. We hopen dat we in staat zullen zijn iets tegen ze te doen, we zullen honderd procent moeten zijn en niet bang moeten zijn. Het gaat erom dat we erin geloven.”

Bezig met laden …