voetbalzone

‘Het zal uitverkocht zijn, Ajax is in Oostenrijk ontzettend populair’

Peter Nusselder17 dec 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2013, 10:00
Advertentie

Ajax werd maandag in de tweede ronde van de Europa League gekoppeld aan Red Bull Salzburg, de club waar Co Adriaanse in het seizoen 2008/09 nog trainer was. De voormalig Ajax-coach weet dan ook wat de Amsterdammers kunnen verwachten als ze de Oostenrijkers in februari treffen.

/

De 66-jarige oefenmeester is ervan overtuigd dat Ajax in staat is om zich ten koste van Salzburg te plaatsen voor de volgende ronde. “Over twee wedstrijden moet dit kunnen”, vertelt Adriaanse aan het Algemeen Dagblad. “Ajax zal vooral thuis het verschil moeten maken met 2-0 of 3-0”, voorspelt de trainer. De Amsterdammers krijgen op 20 februari bezoek uit Oostenrijk en spelen een week later de return.

Adriaanse laat weten dat er in de spelersgroep van Salzburg nog twee voetballers uit zijn periode over zijn, Christoph Leitgeb en Andreas Ulmer; tegenwoordig de routiniers. “Verder is het een jonge selectie met veel Oostenrijkse jongens, aangevuld met een paar talentvolle Afrikanen.” De Nederlandse coach verwacht daarbij dat Ajax in een vol stadion zal spelen in Salzburg. “Het zal uitverkocht zijn. Ajax is in Oostenrijk ontzettend populair.”

Bezig met laden …