voetbalzone

'Het zou absoluut fantastisch zijn naar een grote club als Ajax te gaan'

Bart Kruyt19 jul 2011, 10:42
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2011, 10:42
Advertentie

Niklas Hult vindt het heerlijk dat Ajax zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten houdt. De Zweed van Elfsborg geniet met volle teugen van de interesse van de Amsterdammers en voelt zich vereerd. Niettemin weet het talent niet of hij in zal gaan op de avances van de landskampioen, mocht Ajax daadwerkelijk werk willen maken van zijn komst. Op jonge leeftijd de stap maken is een risico.

Hult (21) kwam bij Ajax in beeld door zijn prestaties in het elftal van Zweden onder de 21 jaar. “Zo gaat het. Ik kwam uit het niets, nu ben ik ineens 'hot'. Clubs hebben hun ogen geopend”, zo laat de jongeling weten in gesprek met het Zweedse Aftonbladet. Over Ajax is Hult zeker te spreken. “Dat is een prima club, op zijn zachtst gezegd. Het zou absoluut fantastisch zijn om naar zo'n grote club te gaan”, aldus Hult.

“Ik hoop dat de belangstelling blijft, het is altijd leuk om een bevestiging te krijgen dat je goed bezig bent”, zo vervolgt de talentvolle middenvelder. “Het is moeilijk te zeggen of ik er al klaar voor ben, ik heb pas een half seizoen in de competitie gespeeld. Maar het is altijd al een jongensdroom geweest om in het buitenland te spelen. De interesse van clubs is geweldig leuk.”

Bezig met laden …