voetbalzone

'Het zou best kunnen dat wij een samenwerking aangaan met Ajax'

Bart Kruyt07 jul 2013, 23:30
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 23:30
Advertentie

Yannis Anastasiou heeft het komend seizoen voor het zeggen bij Panathinaikos. De twintigvoudig kampioen van Griekenland gaf de oud-spits in april een driejarig contract. Anastasiou speelde in zijn carrière voor onder meer Ajax en hoopt daar zijn voordeel mee te doen. Hij denkt zelfs aan een samenwerking met de Amsterdamse club.

/

“Ajax is mijn club”, begint de veertigjarige Anastasiou in het Algemeen Dagblad. “Ik ken er veel mensen. Het zou best kunnen dat wij in de toekomst een samenwerking aangaan met Ajax. De manier waarop die club op dit moment wordt geleid is goed en ik zou dat ook met Panathinaikos wel willen. De manier van trainen kent ook gelijkenissen met die van ons.” De aanvaller in ruste speelde in totaal 32 competitiewedstrijden voor Ajax en daarin scoorde hij 7 keer.

Anastasiou werd door de blessures van Zlatan Ibrahimovic en Mido halverwege het seizoen 2003/04 naar Ajax gehaald en in maart 2008 zette hij een punt achter zijn carrière. Anastasiou begon zijn trainersloopbaan als assistent-trainer bij zijn huidige club, was bij Ajax hierna de rechterhand van Gery Vink bij de beloften en trainde er ook de B2. In januari werd hij aangesteld als assistent-trainer van Reading, maar door het ontslag van hoofdcoach Brian McDermott kon Anastasiou daar na twee maanden weer vertrekken.

Bezig met laden …