voetbalzone

‘Het zou bijzonder zijn als ik de Capocannoniere kan winnen’

Gijs Freriks27 apr 2014, 23:26
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 23:26
Advertentie

Hellas boekte zondag een klinkende 4-0 overwinning op hekkensluiter Catania en Luca Toni was de grote man bij i Gialloblù. De aanvaller, die in mei 37 jaar wordt, scoorde twee keer en staat dit seizoen op het geweldige aantal van 20 competitiedoelpunten. De Italiaan droomt van de topscorerstitel.

voetbalzone

“Ik had niet gedacht dat ik de Capocannoniere zou kunnen winnen, maar ik heb nu twintig keer gescoord en het zou met mijn leeftijd heel bijzonder zijn als het me lukt”, zegt Toni tegen Sky Italia. “Ik ben een spits, leef van doelpunten en ik focus me weer op de volgende wedstrijd. We zijn in vorm en weten dat we geschiedenis kunnen schrijven.”

De ex-spits van onder meer Bayern München doelt op de huidige zevende plaats die Hellas bezet. De club uit Verona heeft evenveel punten als nummer zes Parma, dat op een Europa League-voorrondeplaats staat. De achterstand op nummer vijf Internazionale bedraagt vijf punten.

In diverse media wordt Toni overigens al naar het WK in Brazilië geschreven. Zijn selectie zou ten koste moeten gaan van Mario Balotelli, maar Toni houdt zich er niet mee bezig: “Ik hoef Cesare Prandelli niets te bewijzen. Hij heeft mij en Francesco Totti niet geselecteerd voor zijn grote test, dus dat moet iedereen accepteren en men moet stoppen met praten.” Italië hield onlangs met in totaal 42 spelers een trainingsstage in Coverciano en daar was Toni dus niet bij.

Bezig met laden …