voetbalzone

'Het zou een opluchting zijn als Neymar zou tekenen, hij kan Messi helpen'

Bart Kruyt23 mei 2013, 20:53
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2013, 20:53
Advertentie

Santos wees woensdag ook een tweede bod van Barcelona op Neymar af, maar de kampioen van Spanje geeft zich niet zomaar gewonnen. De transfermarkt moet officieel immers nog geopend worden en dus is er nog voldoende tijd om een eventuele overgang af te ronden. Dani Alves hoopt zijn landgenoot voor volgend seizoen in het Camp Nou te kunnen verwelkomen.

/

Volgens Alves zal vooral Lionel Messi veel hebben aan de komst van Neymar. "Het zou een opluchting zijn als Neymar zou tekenen, want hij kan Messi helpen", vertelde de rechtsback. "Neymar kan wat van de druk van Messi's schouders halen. Twee goede spelers kunnen altijd met elkaar samenspelen en ik denk niet dat er problemen zullen zijn over wie de meeste aandacht krijgt, want Neymar is altijd heel bescheiden."

De 21-jarige Neymar heeft nog een contract voor een jaar en heeft aangegeven dat hij niet wil bijtekenen, omdat de dribbelaar het gevoel heeft dat het tijd is voor een overstap naar Europa. Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City hebben ook interesse, maar Neymar heeft laten weten dat hij alleen naar Barcelona wil vertrekken. De Catalanen boden woensdag naar verluidt 22 miljoen voor 55 procent van de transferrechten, maar dat bod werd afgewezen.

Santos heeft slechts 55 procent van de rechten in handen; het restant is in het bezit van investeerders. Barcelona zal na een eventueel akkoord met Santos dus ook nog met deze zakenmensen om tafel moeten, om een transfer mogelijk te maken. Neymar speelde ondanks zijn jonge leeftijd al 222 officiële wedstrijden voor Santos en wist daarin 136 keer te scoren.

Bezig met laden …