voetbalzone

‘Het zou geweldig zijn om samen met hem voor Arsenal te spelen’

Peter Nusselder26 nov 2012, 11:50
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2012, 11:50
Advertentie

De komende weken moet blijken of Thierry Henry wederom op huurbasis naar Arsenal komt. De technisch directeur van zijn huidige werkgever New York Red Bulls is niet erg enthousiast over een tijdelijke terugkeer van de 35-jarige aanvaller naar the Gunners, maar Henry’s landgenoten Arsène Wenger en Olivier Giroud zijn dat wel. Het duo hoopt met de clublegende samen te kunnen werken.

/

De van Montpellier overgekomen Giroud had tijd nodig om te wennen bij zijn nieuwe club, maar scoorde in de laatste vijf wedstrijden vier keer. De Franse spits heeft al contact gehad met Henry. “Hij mist het enthousiasme van de Premier League”, vertelt de Arsenal-speler aan L’Équipe. “Maar hij kon me niet zeggen of hij weer terugkeert. Het zou wel geweldig zijn om samen met hem te spelen.”

Giroud neemt ondertussen alvast een voorbeeld aan zijn ervaren landgenoot. “Ik moet mezelf blijven verbeteren, ook in cijfermatig opzicht. Ik heb geduld gehad en heb hard gewerkt. Als je nieuw bent bij een club, heb je even nodig om je aan te passen, dat heeft zelfs Thierry Henry ondervonden. Maar ik zou al blij zijn als ik de helft kan bereiken van wat hij hier bereikt heeft…”, besluit Giroud.

Bezig met laden …