voetbalzone

'Het zou lekker zijn, maar ik ga niks geforceerd doen'

Matthijs van Laar06 nov 2013, 08:25
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 08:25
Advertentie
/

Het is erop of eronder voor Ajax tegen Celtic. Willen de Amsterdammers nog een rol van betekenis spelen in Europa, dan moet de kampioen van Schotland dit keer wel worden verslagen. Ook twee weken terug had het team van Frank de Boer daar de gelegenheid toe, maar enkele ongelukkige momenten achterin bleken fataal. Met name Stefano Denswil ging niet vrijuit.

De centrale verdediger is dan ook vastberaden om woensdagavond zijn teleurstellende optreden in Glasgow recht te zetten. Niet alleen veroorzaakte hij een strafschop waaruit de 1-0 volgde, ook raakte hij vlak na rust een inzet van Beram Kayal aan, waardoor Jasper Cillessen een antwoord schuldig moest blijven. "Natuurlijk zou het lekker zijn als ik iets recht kon zetten tegen Celtic, maar ik ga niks geforceerd doen", zegt Denswil in gesprek met Goal.

De jongeling hoopt de onfortuinlijke eerste wedstrijd tegen de Schotse grootmacht te kunnen vergeten en wil zich vooral richten op het hier en nu. " Ik denk dat ik gewoon mijn eigen spel moet blijven spelen en niet te veel op die doelpunten van vorige keer gefixeerd zijn", stelt hij. Wanneer Ajax woensdagavond wint, komt het op vier punten uit vier duels. In dat geval gaat het Celtic weer voorbij in de rangschikking en maakt het, afhankelijk van het resultaat tussen Barcelona en AC Milan, zelfs nog kans op het bereiken van de achtste finales.

Bezig met laden …