voetbalzone

‘Het zou me niet verbazen als een club zich straks met veel geld meldt bij Ajax’

Bart Kruyt26 sep 2016, 08:51
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2016, 08:51
Advertentie

Davinson Sánchez maakte in zijn eerste weken bij Ajax al indruk in verdedigend opzicht en liet zich zaterdagavond tegen PEC Zwolle ook in aanvallend opzicht zien, door twee keer raak te koppen. De mandekker werd met zijn dubbelslag de eerste Colombiaan die in een Eredivisie-wedstrijd twee keer scoorde en oud-international Marcel Peeper denkt dat Sánchez ver kan komen.

/

In de afgelopen transferperiode leek de twintigjarige Sánchez naar Barcelona te gaan, maar toen de verdediger hoorde dat de Catalanen hem wilden aantrekken voor het B-team, wilde hij toch liever naar een andere club in Europa. Ajax troefde onder meer FC Basel af en legde vijf miljoen euro op tafel voor de winnaar van de Copa Libertadores.

“In mijn ogen hebben ze daarmee een topaankoop gedaan”, zegt Peeper in De Telegraaf. “In de Copa Libertadores heeft Davinson al tegen grote clubs en spelers gevoetbald. Hij kan nu verder rijpen in de Eredivisie en het zou me niet verbazen als er daarna een club met een flinke zak geld zich meldt in Amsterdam."

Bezig met laden …