voetbalzone

'Het zou me niks verbazen als de Duitsers te zelfverzekerd zijn'

Matthijs van Laar04 jun 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 13:48
Advertentie

Dario Vidosic heeft het volste vertrouwen in een stunt van Australië tegen Duitsland. De twee landen treffen elkaar op 13 juni in Durban en volgens vele kenners is die strijd al bij voorbaat gestreden. Aanvallende middenvelder Vidosic hoopt daar optimaal van te kunnen profiteren.

Vidosic, die zelf actief is in de Duitse competitie bij 1. FC Nürnberg, weet wat er gedacht en geschreven wordt bij onze oosterburen. “Er wordt veel gepraat over hoe goed Duitsland het gaat doen”, vertelde de 23-jarige geboren Kroaat tijdens het TV-programma The World Game. “Het zou me niks verbazen als ze met iets te veel zelfvertrouwen zouden beginnen aan de wedstrijd tegen ons.”

“Daar zijn we blij mee”, gaat Vidosic verder. “We schatten onszelf behoorlijk hoog in en we doen het altijd goed tegen ploegen die denken dat ze het makkelijk tegen ons zullen krijgen.” Het Nederlands elftal kan over die bewering meepraten. In september 2008 verloor Oranje in eigen huis met 1-2 van de Socceroos. Een recente oefentrip naar Australië leverde de manschappen van Bert van Marwijk niet meer op dan een 0-0 gelijkspel.

Bezig met laden …