voetbalzone

'Het zou me zeer verbazen als United zich niet gaat versterken'

Matthijs van Laar02 jan 2015, 08:42
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 08:42
Advertentie

Ondanks de torenhoge uitgaven afgelopen zomer, is Manchester United nog niet klaar op de transfermarkt. Oud-speler en tv-analyticus Gary Neville denkt dat Louis van Gaal en de zijnen de transferperiode zullen aangrijpen om het elftal tussentijds aan te sterken. "Het zou me zeer verbazen als ze het niet doen", verklaarde Neville donderdag na het 1-1 gelijkspel van United bij Stoke City.

voetbalzone

Volgens Neville is het overduidelijk dat Van Gaal meer versterkingen wenst om zijn ideale team verder vorm te geven. "Met name achterin en op het middenveld moet er nog wel wat gebeuren. Als ze de kans krijgen om zich te versterken, zullen ze dat niet nalaten." Een plek bij de bovenste vier moet volgens de oud-international mogelijk zijn en daarmee lijkt Van Gaal zijn belangrijkste doel voor dit seizoen te gaan behalen.

"Als ze blijven staan waar ze nu staan, is het seizoen geslaagd. Het belangrijkste is om weer terug te keren in de Champions League, volgend jaar wil United weer meedoen om de titel", aldus Neville, die de ontwikkelingen onder Van Gaal met veel interesse volgt. "Hij heeft gezegd dat hij binnen drie jaar kampioen wil worden. Dit jaar gaat het erom dat zijn spelers leren begrijpen hoe er gespeeld moet worden."

Manchester United haalde afgelopen zomer onder meer Ángel Di María, Radamel Falcao, Daley Blind en Marcos Rojo naar Old Trafford en spendeerde in totaal zo'n 250 miljoen euro. De club wordt nu in verband gebracht met spelers als Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg).

Bezig met laden …