voetbalzone

'Het zou te kort door de bocht zijn om alleen de directeur weg te sturen'

Bart Kruyt05 mei 2014, 19:16
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2014, 19:16
Advertentie
voetbalzone

Marcel van den Bunder stond al geruime tijd onder druk en is sinds maandag werkloos. Roda JC Kerkrade heeft besloten om de algemeen directeur per direct uit zijn functie te ontheffen, maar daar moet het volgens voormalig hoofdtrainer Ruud Brood niet bij blijven: hij zegt in gesprek met L1 dat de top van Roda ook moet vertrekken.

Brood zegt niet te zijn verrast door het ontslag van Van den Bunder: "Maar als je de boel echt wil saneren dan moet je boven in de organisatie beginnen", zegt de oefenmeester. "Het zou te kort door de bocht zijn om alleen de directeur weg te sturen en dan weer op de oude voet verder te gaan. Ik hoop echt dat Roda binnen een jaar weer terug is in de Eredivisie, maar dat bereik je niet alleen door één man weg te sturen. Er moeten krachtige mensen komen én geld."

Brood werd in december weggestuurd bij Roda en vervangen door Jon Dahl Tomasson, die er echter niet in slaagde om Roda voor het hoogste niveau te behouden. Roda won de laatste competitiewedstrijd wel van Go Ahead Eagles, maar omdat NEC een punt pakte bij landskampioen Ajax, gleden de Limburgers af naar de Jupiler League.

Arnold Hendriks wil Roda financieel weer gaan steunen, maar de club heeft zijn aanbod om te helpen niet geaccepteerd. Hendriks wil voor Roda garant staan voor het verschil tussen inkomsten en uitgaven, dat door de degradatie enkele miljoenen zal bedragen. "De grote hobbel is het etiket dat op het geld wordt geplakt", zegt voorzitter Peter Janssen tegen De Limburger. "Arnold wil geld aan Roda geven, waarbij eventuele transferopbrengsten in mindering wordt gebracht op dat bedrag. De rest bestaat dan uit een lening. Daardoor stijgt ons negatief eigen vermogen. Dat is in strijd met het licentiesysteem waardoor onze positie in categorie 2 in gevaar kan komen."

Bezig met laden …