voetbalzone

'Het zou voor hem te vroeg zijn om nu al naar Real Madrid te gaan'

Bart Kruyt19 jan 2016, 21:00
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 21:00
Advertentie

Hoewel Real Madrid in afwachting van het aankomende transferverbod deze maand nog driehonderd miljoen euro uit zou willen geven, gelooft Schalke 04-trainer André Breitenreiter niet dat hij Leroy Sané kwijtraakt. De aanvallende middenvelder is dit seizoen uitgegroeid tot een dragende kracht in Gelsenkirchen en wordt onder andere in verband gebracht met de Madrilenen en Manchester City. Laatstgenoemde club zou tot 55 miljoen euro willen gaan voor de Duitser.

voetbalzone

Breitenreiter vreest niet voor het vertrek van Sané. “De uitspraken van de voorzitter van de raad van toezicht Clemens Tönnies, bestuurder Horst Heldt en het management van Leroy zijn duidelijk en eenduidig”, vertelt Breintenreiter aan BILD. “Daarom maak ik me geen zorgen. Het zou voor zijn persoonlijke ontwikkeling ook nog te vroeg zijn. Hij moet verder rijpen, leren en bovenal spelen, dan pas is hij klaar om zich met de besten van de wereld te meten.”

De oefenmeester snapt wel dat een aanbod van een topclub moeilijk af te slaan is voor een jonge speler: “Aan de andere kant is het voor veel jongens een jongensdroom, om op een dag voor een grote club als Real Madrid of Barcelona te spelen.” De 20-jarige Sané speelde dit seizoen zeventien Bundesliga-wedstrijden voor Schalke, waarin hij vier keer het net vond.

Bezig met laden …