voetbalzone

'Het zou zomaar kunnen dat de familie Bacuna in mei drie bekers wint'

Matthijs van Laar01 mei 2015, 14:33
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 14:33
Advertentie
voetbalzone

De familie Bacuna staat voor een drukke maar mooie maand. De drie voetballende broers Leandro (Aston Villa), Juninho (FC Groningen) en Johnson (Harkemase Boys) spelen allemaal een bekerfinale. "We spelen allemaal op een ander niveau, maar het is net zo leuk", zegt de oudste van het stel, die als enige van de drie actief is in het amateurvoetbal.

Hij neemt het op 16 mei met zijn club op in de bekerfinale van District Noord tegen Staphorst en twee weken later is het de beurt aan Leandro. Met Aston Villa treedt hij op een bomvol Wembley aan tegen Arsenal. De eerste die in actie komt is echter Juninho: komende zondag wacht hem de eindstrijd in De Kuip tegen PEC Zwolle. "Ik ga zondag sowieso naar de Kuip", zegt Leandro in een interview met de NOS. "De finale van 'Jo' wordt wat lastiger, die dag spelen we namelijk zelf tegen Southampton."

Johnsen gaat zelf naar beide finales van zijn broertjes. Eerst naar Rotterdam en aan het eind van de maand naar Londen. "Ik heb de kwartfinale en de halve finale van Leo ook gezien. Man, wat een spektakel!", zegt de speler van Harkemase Boys, die denkt dat het voor Leandro het lastigst zal zijn om met een hoofdprijs aan de haal te gaan. "Voor 'Niño' is de kans fifty-fifty en Staphorst moet te kloppen zijn voor ons."

Leandro denkt daar anders over. Hij ziet kansen tegen de grootmacht uit Noord-Londen. "Op papier is Aston Villa underdog tegen Arsenal, maar zo zie ik onszelf niet. We hebben onlangs gewonnen van Tottenham Hotspur en Liverpool. Ik geef ons een goede kans. Dat geldt ook voor Groningen en Harkemase Boys. Het zou zomaar kunnen dat de familie Bacuna in mei drie bekers wint."

Bezig met laden …