voetbalzone

Hickersberger ziet kansen voor Oostenrijk

15 jun 2008, 22:03
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2008, 22:03
Advertentie
Voorafgaand aan het EK schreef iedereen Oostenrijk al af, maar dankzij de remise tegen Polen heeft de ploeg nog altijd kans op de kwartfinales. Bondscoach Josef Hickersberger weet dat het moeilijk gaat worden, maar blijft strijdvaardig. De keuzeheer geeft zijn ploeg veertig procent kans.

Oostenrijk verzamelde een punt uit twee duels en treedt morgenavond aan tegen Duitsland. De Duitsers hebben aan een remise voldoende. "Ik heb geen rekenmachine bij me, maar ik schat dat onze kansen op ongeveer veertig procent liggen", zei Hickersberger. "En veertig procent vind ik de moeite waard. We moeten ervoor gaan."

"We kijken erg uit naar de ontmoeting", vervolgde de bondscoach. "We zijn gegroeid en hebben vertrouwen in onze kwaliteiten. Duitsland is niet zo goed meer als op het WK van twee jaar geleden en heeft nu ook geen thuisvoordeel. Ik acht ons zeker niet kansloos. Als de Duitsers zo spelen als tegen Kroatië, dan kunnen we van ze winnen."

Löw
Zijn collega Joachim Löw verwacht dat Duitsland zich echter zal herstellen na de slechte prestatie tegen de Kroaten. "We willen de supporters in Duitsland niet teleurstellen", zei Löw. "Wij zullen Oostenrijk niet onderschatten. Ik verwacht dat mijn spelers zich honderd procent geven. Lukt dat, dan hebben wij goede papieren voor de kwartfinales."
Bezig met laden …