Hiddink bewaart de rust: 'Er is geen reden voor paniek'

Bart Kruyt17 nov 2009, 07:38
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2009, 07:38

De late tegentreffer van Nejc Pecnik zorgde ervoor dat het woensdag wel eens kon gaan stormen in Maribor, maar Guus Hiddink heeft goede hoop dat zijn Rusland de 2-1 voorsprong tegen Slovenië weet te verdedigen. De bondscoach heeft vertrouwen in zijn ploeg en bewaart de rust: “Er is geen reden voor paniek.”

/

Rusland had afgelopen weekend al een einde kunnen maken aan de spanning, maar scoorde ondanks een hoop kansen in de tweede helft slechts tweemaal. Omdat Pecnik vlak voor het eindsignaal de aansluitingstreffer op het bord zette, heeft Slovenië in eigen huis slechts een 1-0 zege nodig om zich te plaatsen voor het WK.

De beste papieren zijn echter nog altijd voor de Russen, weet Hiddink. “We hebben de eerste wedstrijd niet verloren, maar gewonnen”, vertelde hij op de website van de FIFA. “Ik weet dat het woensdag zwaar zal worden, maar wij hebben laten zien dat we het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken. We reizen met vertrouwen af.”