voetbalzone

Hiddink en Turkije nog in de race, Oostenrijk kan EK vergeten

Erik van Dam06 sep 2011, 22:26
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2011, 22:26
Advertentie

Turkije moet zich via de play-offs een startbewijs voor Euro 2012 zien te verschaffen en ligt voorlopig nog steeds op koers om die play-offs te bereiken. Hoewel drie punten tegen Oostenrijk nóg welkomer waren geweest, was ook de 0-0 remise van dinsdagavond geen onoverkomelijk resultaat. Voor Oostenrijk was het dat wél: het Alpenland is uitgeschakeld. In de laatste minuut liet Turkije overigens nog een ultieme kans liggen vanaf elf meter, maar Arda Turan faalde.

/

In het Ernst Happel Stadion in Wenen kregen beide landen kansen om de score open te breken, voor rust. Een inzet van Marko Arnautovic ging via de rug van een Turk echter over en Burak Yilmaz kopte naast na een pass van Arda. Diezelfde Arda zette kort voor het rustsignaal ook een keer op Yekta Kurtulus, maar diens schot met buitenkant voet werd geblokt. Oostenrijk probeerde het niet alleen via Arnautovic; Martin Harnik kreeg eveneens een kans, echter zonder resultaat.

Bondscoach Didi Constantini hield Marc Janko op de bank en bleef inzetten op de voorhoede waarmee hij was gestart. Erwin Hoffer mocht halverwege de tweede helft wel Daniel Royer komen aflossen, maar veel haalde het allemaal niet uit. Met elf (Turkije) en twaalf (Oostenrijk) doelpunten uit ieder acht wedstrijden blijft het scorend vermogen te laag voor beide landen. Zelfs na een overtreding op Burak en een penalty voor Arda lukte het nog niet; Arda faalde vanaf de stip. Turkije kan zeges op Duitsland en Azerbeidzjan, volgende maand, heel goed gebruiken richting de play-offs.

Bezig met laden …