voetbalzone

‘Hiddink heeft me echt veel geleerd, ik hoop net zo succesvol te worden’

Peter Nusselder18 nov 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 11:50
Advertentie

Roberto Carlos heeft het inmiddels voor het zeggen bij het Turkse Sivasspor, maar de veertigjarige Braziliaan leerde het trainersvak aan de hand van Guus Hiddink bij Anzhi Makhachkala. De voormalig linksback is de Nederlandse oefenmeester dankbaar en kijkt ondertussen vooruit naar het WK.

/

Roberto Carlos werkte bij Anzhi samen met Hiddink; aanvankelijk was hij speler-coach van Anzhi, later fungeerde hij er als assistent van de Nederlander. “Hiddink heeft me echt veel geleerd”, vertelt de oud-voetballer van onder meer Real Madrid op de officiële website van de FIFA. “Bij Anzhi praatten we iedere dag met elkaar en ik zag hoe hij omging met lastige situaties.”

“Het leek alsof hij altijd wist wat spelers nodig hadden. Hij was een geweldige leermeester, ik hoop dat ik als trainer net zo succesvol kan worden als hij.” De 125-voudig Braziliaans international heeft daarnaast veel respect voor Luiz Felipe Scolari, de bondscoach in zijn vaderland. Roberto Carlos gaat ervan uit dat de ervaren oefenmeester in staat moet worden geacht om Brazilië in de zomer van 2014 tijdens het toernooi in eigen land naar de wereldtitel te leiden.

“Ze hebben een grote kans om het zeer goed te doen op het WK, ook al is er veel druk. Scolari kan de spelers rustig houden. Zelfs met een vedette als Neymar in de selectie werkt iedereen als een team toe naar hetzelfde doel.” Dat regerend wereldkampioen Spanje tijdens de strijd om de Confederations Cup werd verslagen door de Goddelijke Kanaries is volgens de Braziliaan geen garantie voor succes. “Zij zijn nog altijd erg sterk, en ze leken niet erg onder de indruk van die nederlaag.”

Bezig met laden …