voetbalzone

Hiddink: ‘Het is heel logisch wat er nu gaande is bij Manchester City’

Erik van Dam20 feb 2016, 09:41
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 09:41
Advertentie

Chelsea en Manchester City staan zondag tegenover elkaar in de kwartfinale van de FA Cup. Beide teams hoopten voor aanvang van dit seizoen mee te strijden om alle grote prijzen, maar staan nu niet waar ze graag wilden staan in de competitie. Het maakt de strijd om de Engelse beker nog belangrijker voor beide teams. Guus Hiddink, die nog vlekkeloze cijfers heeft in de FA Cup, kijkt zaterdag vooruit naar de ontmoeting.

/

De interim-coach van Chelsea geeft in The Guardian aan dat hij niet denkt dat de spelers van Manchester City er met de pet naar zullen gooien, nu al enige tijd zeker is dat Manuel Pellegrini in de zomer vervangen wordt. “Ik geloof niet dat het echt effect heeft op spelers om nog door te blijven werken met Pellegrini, want dat doen ze al een tijd. Ze respecteren hem binnen de groep ook ten zeerste.”

“En als het respect er is, zie ik geen obstakels”, vervolgt Hiddink. “Iedereen weet dat hij weggaat bij de club en ik denk dat hij respect verdient zolang hij er nog is. De spelers zijn ook niet stom, natuurlijk: ze willen hem ook iets teruggeven. Het is heel logisch wat er nu gaande is bij Manchester City. Iedereen is zich bewust van de situatie en de grote spelers weten precies wat er nodig is. En wat Pellegrini betreft denk ik dat ze hun tijd met hem op respectvolle wijze willen afsluiten.”

Bezig met laden …